Migraine

Concentratie verlies, niet tegen licht kunnen, kloppende hoofdpijn, misselijkheid.Herkent u dit? Wellicht bent u dan bekend met migraine. Een van de zwaardere vormen van hoofdpijn die door de huisarts vaak behandeld wordt met medicatie.
De osteopaat vindt de oorzaak van migraine en/of hoofdpijn vaak in het gebied van de bovenbuik en met name de lever. Dit gebied wordt bezenuwd door de 10e hersenzenuw. Via deze zenuw worden de organen in de bovenbuik aangestuurd. De organen sturen ook informatie terug via deze zenuwen naar de nek. Als de pezen en banden rondom de lever te gespannen zijn wordt er storende informatie met de 10e hersenzenuw naar de nek en de hersenstam gestuurd. De hersenzenuw raakt dan overprikkeld waardoor de nek vast gaat zitten.

Hoe behandelt de osteopaat dat dan?
Door het rekken van de banden en pezen rondom de lever kan de lever beter bewegen en zijn functie beter vervullen. Hierdoor zal er minder storende informatie naar de hersenstam gestuurd worden.
Op onderstaande website kunt u meer informatie vinden over het onderzoek wat Osteopaat Manuel van tintelen deed naar de osteopatische behandeling van migraine patienten.
https://www.gezondnu.nl/dossiers/migraine-hoofdpijn/osteopathie-belooft-beterschap-bij-migraine
Herkent u deze klacht bij uzelf, familie of vrienden. Denk dan eens aan osteopathie!

7484820084_e613a768a5_b_resize