Osteopathie bij rugklachten

Osteopathie is een zeer geschikte therapie bij rugklachten. Komt het uit de bovenrug, middenrug, onderrug of juist het SI gewricht. De osteopaat kan er wat mee.

De wervelkolom is het grootste werkgebied van de osteopaat. Hetgeen wat de osteopaat uniek maakt; dat de osteopaat niet alleen naar het houding en bewegingsapparaat kijkt maar ook de organen onderzoekt, is hetgeen wat de sleutel tot succes is.
De organen hangen namelijk niet alleen aan de rug vast maar worden ook nog eens aangestuurd vanuit de wervelkolom. Elk orgaan heeft zijn specifieke stukje rug  en/of nek waar de zenuwen vandaan komen om de organen aan te sturen.

Zo kan dus een bewegingsbeperking van bijvoorbeeld de dikke darm via zijn ophangsysteem zorgen dat  het bekken vast gaat zitten maar kan het ook via zijn neurologische aansturing zorgen voor een blokkade van de  lage rug. Door te zorgen dat de dikke darm weer goed wordt aangestuurd en goed beweegt kan de lage rug weer ontspannen en op een normale manier functioneren.

Nu denkt u natuurlijk; ik heb toch helemaal geen last van mijn buik. Dat kan, een bewegingsbeperking van een orgaan hoeft nog niet direct tot duidelijke klachten leiden. Maar ook winderigheid, opgeblazen gevoel e.d. kunnen al kleine signalen zijn dat uw buik wat extra aandacht behoeft.

Loopt u dus al een tijd met rugklachten die maar niet over willen? Vooral bij langdurige klachten kan osteopathie de sleutel tot herstel zijn!