Kinderen en kleuters

Ik weet niet zo goed wat er is maar ik heb het gevoel dat hij niet lekker in zijn vel zit..

Meestal klopt het moeder instinct wel.

Vaak komen moeders met hun peuters of kleuters bij mij omdat ze niet goed weten wat er is maar ze hebben instinctief het gevoel dat er iets niet klopt bij hun kindje. Ze zijn wat druk, onrustig of nogal licht geraakt.

Uw kindje maakt nogal wat mee. Van baby worden ze groot en leren ze elke dag wat nieuws. Buiten een snelle intellectuele groei, groeit het lichaam van uw kind net zo hard mee. Dit kost natuurlijk heel veel energie.

U weet zelf wel dat als u een pijntje hier, een pijntje daar, heeft dat u op een gegeven moment niet meer lekker in uw vel zit. Dan wordt u prikkelbaar en vermoeid. Met uw opgroeiende kind is het net zo.

Dan denkt u misschien, hoe komt mijn kleine kind dan aan blokkades? Denk maar eens aan die ontelbare keren dat uw kindje valt. Die ene keer van de glijbaan, die ene duw van zijn grote broer of zus, uitglijden op de trap etc. etc. Ondanks dat een kind nog heel flexibel is kan het toch gebeuren dat een val of stoot voor blokkades zorgt. Een blokkade van een voetje is dan minder erg dan een blokkade in de nek. Een blokkade in de nek zorgt ervoor dat uw zoon of dochter hoofdpijn krijgt, zich wat minder goed kan concentreren of zelfs dat zijn ogen niet goed kunnen richten op de letters of figuren op papier.

Ik ga bij uw kindje opzoek naar blokkades of bewegingsbeperkingen die ervoor kunnen zorgen dat het lichaam uit balans is. Spelenderwijs ga ik te werk om met zachte technieken de blokkades los te maken.  Vaak merk je direct al dat het kindje ontspant en wat rustiger wordt en daardoor beter functioneert in het dagelijks leven en op school.

Wilt u weten wat ik voor uw kind kan betekenen? Neem gerust contact op per mail of telefonisch. Info@hennipmanosteopathie.nl of 06-46194166